top of page

'Embrace Freedom', Urban Sport ontmoet Fotografie op de straat in Eindhoven

Bijgewerkt op: 23 nov. 2020Tijdens de Nationale Sportweek in Eindhoven (NOC-NSF) vindt op 26 september het ‘Embrace Freedom’ event plaats. Embrace Freedom gaat over jongeren-sport-straatcultuur en betreft een samenspel tussen diverse urban activiteiten en mijn langer lopend project 'PLAYGROUND 2020'.

Het project ‘Embrace Freedom’ is een samenwerking tussen Dynamo Eindhoven, 1 fotograaf, 4 urban sporters, 1 poëzie artiest en Eindhoven Sport. Met het project willen de initiatiefnemers een ander licht laten schijnen op jongeren. In het bijzonder diegenen die veel op straat te vinden zijn: urban sporters. Centraal staat de wijze waarop zij de publieke ruimte innemen. Een ruimte gevormd door de maatschappij. Functioneel en met bouwwerken als symbolen van onze economie. Een haast machinaal systeem, waarin jongeren hun weg moeten zien te vinden…


“Jongeren anno 2020 zien hoe leeg het materialisme en de moordende competitie zijn waarop de maatschappij is gebaseerd. Misschien maakt de COVID-19 tijd dat nog duidelijker… Het mooie aan urban sporters is dat ze met kracht, lef en ambitie hun eigen pad uitstippelen. Het is niet makkelijk maar zij zoeken nog de grenzen van hun eigen lichaam, geest en van de ruimte om zich heen.”


Clinics, artist talk en foto-expo van tweeluiken

Tijdens het event worden diverse urban sport clinics gegeven en vindt er een artist talk/podiumgesprek plaats rondom de vragen: Hoe zie je je toekomst en waarom doe je wat je je doet?

Het event wordt voorafgegaan van vrijdag 18 september t/m zondag 27 september 2020 door een korte film en een expositie door geheel Eindhoven. Op diverse locaties hangen fotoportretten van: Lotte Hendrickxs; poëzie artiest; Ahmed Ozer a.k.a. Ballieman, straat voetbal, Johan Vereijken, parkour; Siebe Spijker, free running; en Bailey de Regt, free style voetbal.

Zij zijn allen al een tijd actief op de straten van Eindhoven, en een aantal is op weg naar het Nederlands kampioenschap in hun discipline.

Ieder portret hangt bij een verstillend-landschappelijke foto van een plek in de publieke ruimte waar de geportretteerde graag en vaak is. Door deze combinatie reflecteer je als kijker vanzelf op onze maatschappij en de rol die jongeren daarin innemen.

De tweeluiken zijn een onderdeel van een langer lopend project 'PLAYGROUND 2020', waarin de fotograaf meer dan 50 jongeren door geheel Nederland op dezelfde wijze vastlegt.


Timetable 26 september 2020 12.00 – 12.10 Ontvangst 12.10 – 12.15 Introductie 12.15 – 12.25 Showcase spoken word, freerun tricks en freestyle moves video 12.25 – 12.45 In gesprek met fotograaf en sporters. Door: Mark de Weijer. 12.45 – 13.15 Open workshops freerunnen en freestyle voetbal


Locatie Het vindt buiten plaats, voor de Bibliotheek De Witte Dame, Emmasingel 22. Alles is gratis toegankelijk.


urban sporters meet fine art photography in Expo
Portraits FreeRunners Siebe & Johan | Bilbliotheek Eindhoven


Meer info:

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page