top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverErik van Cuyk

Paul den Hollander + Erik van Cuyk Museum Valkhof | De BeeldmixDe Beeldmix

Hoe leuk is het om een telefoontje te krijgen van Rafael Phillipen van De Beeldmix: “of ik deel wil nemen aan De Mix?”. Natuurlijk! Ik voel me vereerd!


In projecten van Stichting Beeldmix, genaamd 'De Mix', worden hedendaagse fotografen gekoppeld aan werk van historische fotografen. Daarmee worden zowel de hedendaagse fotograaf als het publiek bewust gemaakt van de fotografische schatten die er in Nederland zijn. Stichting Beeldmix wordt onder meer gesteund door het Mondriaan Fonds en het NL Fotomuseum en maakt met twaalf Nederlandse musea in samenwerking met NS en ProRail een serie van twaalf ‘De Mix’-projecten. De projecten zijn verdeeld over de 12 NL Provincies. Ieder project bestaat uit een foto-opdracht aan een hedendaagse fotograaf, een tentoonstelling in een museum of galerie en een buitenexpositie op het station.


Paul den Hollander

Ik ben gekoppeld aan de fotograaf Paul den Hollander. Paul woont al enige tijd in Portugal en leeft daar nagenoeg ‘off grid’. Hij makte furore in de museum en kunstwereld in met name de jaren '70 en '80 en dan vooral in Frankrijk en Italië.

Ik heb een selectie van ca. 40 foto's gemaakt uit zijn werk en ben begonnen daar 'tegenaan' te fotograferen.


Screenshot website Paul den Hollander, Dutch photographer
Screenshot website Paul den Hollander, Fotograaf

Het thema rondom onze expositie wordt 'DE WANDELING' het gaat om het loslaten van doelen en stilstaan bij wat je onderweg tegenkomt. Dat heeft de echte waarde. Op pad zijn dus, en dat doe ik...Onlangs zijn we naar Portugal afgereisd. 'We' is: Rafael en Margot Wolters (concept beeldmix). Dat was een fantastisch leuke trip (check deze Insta-post waarom ik dat vind...):En? Wordt vervolgd, ik kan alleen maar zeggen dat het mooi gaat worden ;). Klik voor een werk-filmpje hiernaast op het Insta-filmpje hieronder. Ik reis, wandel - en schiet met mijn Phase One.Het project heeft bij mij losgemaakt dat ik mijn fotografie-stijl met meer abstracties wil gaan doorontwikkelen… Of zoals Paul zegt: "vergeet de doelen en blijf bij je intuïtie!"


Medio april/mei '24 worden de foto’s tentoongesteld in Museum het Valkhof en op NS Station Nijmegen.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page