top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverErik van Cuyk

Project 'Zuid Londen'

Bijgewerkt op: 4 dec. 2022

In de vorige nieuwsbrief introduceerde ik mijn nieuwe project al, straatleven in Zuid-Londen.

Inmiddels heb ik -met een zeer welkome subsidie van het Fonds Anna Cornelis op zak- een start gemaakt.

Medio oktober heb ik een aantal dagen door de straten gelopen van Woolwich, samen met Sephton mijn contactpersoon. We zijn door Woolwich, Charlton en Plumstead gewandeld, Sephton ondertussen verhalen vertellend. Ik heb een aantal 'research beelden' geschoten, onder meer bij zijn kapper maar ook bij de kazerne waar in 2013 de Britse soldaat Lee Rigby werd onthoofd door Brits-Somalische leden uit de beruchte bende de 'Woolwich Boys'.

Boy at the Barber in Plumstead

Tijdens het volgende bezoek ga ik naar een drill concert. Ik ben uitgenodigd door Fizzler, een jonge grime- en drill-rapper van 19 die, gewapend met scherpe teksten, begint te klimmen op de ladder van de UK drill charts. Ik maak vrijdag een reportage van zijn concert. Via zijn netwerk hoop ik wat verder te komen in Brixton en Peckham.


Ik loop ook al tegen tal van 'hick-ups’ aan (en de stijgende Covid cijfers werken ook niet met al dat getest…). Vooral het maken van afspraken met mensen ter plekke verloopt moeizaam. Dat is lastig omdat ik in verband met het inchecken van apparatuur graag van tevoren weet wat, en hoe, ik iets ga schieten. Nou ja, ik had ook niet verwacht dat het een makkelijk project zou gaan worden…


Ik heb mede dankzij goede gesprekken met onder meer mijn Ernumse fotograaf-maatje Maarten Verbaarschot en editor/coach Ellen Sanders in ieder geval concrete ideeën gekregen voor het concept. Ik denk dat ik aan de hand van ca. 10 tot 15 ‘characters' het verhaal ga vertellen. Zij komen in het boek terug als portret (zwart wit) en om hen heen diverse (bij)beelden van de locaties en het dagelijkse leven.


En, speciaal voor jullie mijn lieve Nieuwsbrief-vrienden ;): Ik kan voor diegenen die daar prijs op stellen een proloog van het verhaal toesturen. Mail me ff als je dat interessant vindt dan mail ik het je. (Dit is trouwens ook een test of dit artikel tot en met hier wordt gelezen, en hoe interessant het wordt gevonden ;)). I'll be watching you!!!


De beelden die je bij dit artikel aantreft komen uit de 1e research. Ik weet nog niet of deze ook in het boek terug komen? Het zijn dus nog geen definitieve beelden maar je krijgt zo wat meer beeld en gevoel bij het project en je kunt zo volgen hoe e.e.a. tot stand komt.


Wordt vervolgd!

The proces called 'gentrification'. The site where the original Estates were located is popular building land for project developers. People with little or no financial means are moving away and making way for the wealthy North Londoners or foreign investors.

Steet image of Woolwich SE London
Two British-Somali men and a street preacher in front of the Woolwich Arsenal DLR station.

Car park Woolwich

Abandoned car park South Londen, Woolwich
From this parking garage you look at the street where violent riots were going on in 2011.


246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page