top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverErik van Cuyk

Workshop 'Beeld en marketing' Windesheim

Het gezegde is “één beeld zegt meer dan duizend woorden”. Toch is het praten over beeld niet iets waar communicatie- en marketing opleidingen nou zo heel veel aandacht aan besteden. En dat terwijl we allemaal weten dat de beeldcultuur alleen maar belangrijker wordt. Wie leest er nu nog een geheel artikel? Het beeld dat erbij is geplaatst fungeert als een hersenfilter: gaan we dit wel of niet aan? We lezen woorden zelfs als beeld; zoals we swipen zoeken we steeds vaker naar hapklare brokken aan informatie.

Goed nadenken over wat een beeld met een kijker doet kan enorm helpen om te verleiden maar ook om met een korte klap een boodschap voor het voetlicht te krijgen. En, andersom geredeneerd, het verkeerde beeld kan zorgen dat je never nooit zal slagen met je plannen.


Marketingdocent Sander Janssen van het Windesheim College Zwolle vond het daarom goed om eens een online workshop ‘Beeld’ te houden.

Als fotograaf neem ik in ca. 2 uur de studenten mee in wat goede visuals zijn in campagnes en waarom dat zo is? Welke criteria kun je toepassen om te beoordelen of iets goed beeld is? Waar let je op? En waar gaat je doelgroep op letten?


De workshops is grotendeels interactief. Aan de hand van voorbeelden die de studenten zelf aandragen praten we over de basisregels van beeld zoals de gulden snede, het effect van wit, de face-ISM ratio etc.. Waar wordt het oog door aangetrokken. Wat doet formaat, Wat doet kleurgebruik? Etc etc..Tijd: donderdag 10 december, 14.00 – 16.00 uur

Waar: Online

Voor wie: studenten Marketing en communicatie Windesheim Hogeschool

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page