top of page

Schapen heb je al genoeg

"Over de langstlopende Sinterklaas van Nederland, voetballen met schedels in Klarendal, een dapper strijdende schipper uit Rijnwijk, leden van het Gelderse Bloed Orkest (GBO), een boven de bordelen wonende aap met kwade dronk, een brief van Joran van der Sloot,...en nog véél meer!

 

Documentary photo Dutch photographer Erik van Cuyk

Arnhem is een 'crazy' stad. Van 'buitenaf' lijkt het mooi, groen, netjes en wat behoudend. Een echte provinciehoofdstad. Maar als je goed kijkt dan zie je de rafelrandjes. Kijk door de scheurtjes in het doek en je krijgt een opening naar een rauwe en eigenwijze ziel. Maf ook. Een eigen, ietwat vreemd karakter.

 

In de serie 'Schapen heb je al genoeg' wordt dit stadskarakter opgezocht. Een samenwerking tussen Dominique Vos (concept), Remco Kock (journalist), Marleen Vos (vormgeving) en Erik van Cuyk (fotograaf) heeft geleid tot een boek met verhalen en foto's over de Arnhemmer. Toch blijft het moeilijk om het ware karakter ervan te vatten. Arnhemmers houden er niet zo van om in de belangstelling te staan, argwanend zelfs als ze onderwerp zijn van onderzoek. Maar de verhalen zijn er wel. En die spreken boekdelen.

Hoofdredacteur Rob Berends van de Gelderlander: "ik zoek al jaren naar de ware identiteit van Arnhem, het is moeilijk te duiden, met deze serie komen we weer een beetje dichter bij de kern".

Het boek bevat ca. 100 foto's waarvan op deze webpagina's een selectie wordt getoond.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel van Het Colofon Arnhem en Hijman Ongerijmd Arnhem. EXPOSITIE: 10 februari - 30 april | ROZET Arnhem Onderdeel van tentoonstelling 'HIER BEN IK'.

bottom of page